اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

قطب الدین هلال: هیچ علامتی مبنی بر برقراری صلح در افغانستان دیده نمی‌شود

عضو ارشد حزب اسلامی حکمتیار با بیان اینکه هیچ علامتی مبنی بر برقراری صلح در افغانستان دیده نمی‌شود، خاطرنشان کرد که دولت و خارجی ها هیچ رغبتی برای پیشبرد روند صلح ندارند، منفعت خارجی ها در ادامه جنگ در کشور است.

دولت و خارجی ها اراده‌ای قوی برای پیشبرد مذاکرات صلح ندارند و علایمی هم دیده نمی شود که در افغانستان صلح تأمین شود.

«قطب الدین هلال» یکی از اعضای ارشد حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در گفت‌وگوی اختصاصی با آژانس خبری پژواک با بیان این مطلب گفت: شک و تردیدی وجود دارد که خارجی ها نمیخواهند در افغانستان صلح و ثبات تأمین شود.

وی افزود که شاید خارجی ها منفعت شان را در ادامۀ جنگ در افغانستان می بینند.

هلال ادامه داد: افغانها متفرق هستند و برای روند صلح و تأمین امنیت و ثبات در افغانستان از هرچه بیشتر، به وحدت و یکپارچگی نیاز است.

این عضو حزب اسلامی، با انتقاد از برخی احزاب سیاسی گفت که این احزاب، قبلاً زیر یک چهارچوب فعالیت می کردند؛ اما امروز به نام های مختلف به شکل پارچه، پارچه در افغانستان فعالیت دارند و همه شان یکصدا نیستند؛ پس چگونه این احزاب میتوانند دیگران را به یکپارچگی و صلح دعوت نمایند.

وی تأکید کرد: تا زمانیکه وحدت ملی و یکپارچگی در بین افغان ها به وجود نیاید، تصمیم واحد گرفته نخواهد شد و افغانها به صلح نخواهند رسید.

هلال پیشنهاد داد: افغانها باید از طریق یک هیئت متحد که مورد قبول همه طرف ها باشد، مذاکرات صلح با مخالفان مسلح را تعقیب نمایند.

این عضو ارشد حزب اسلامی گفت: شورای عالی صلح که پیشبرد مذاکرات را برعهده دارد، از تمام مردم افغانستان نمایندگی نمی کند و از حکومت نمایندگی می کند و حتی این شوراهم تاحال نتوانسته است که با مخالفان مسلح مذاکره نماید.

وی در ادامه گفت که طالبان نیز تاکنون حاضر به مذاکره با دولت نشده و می توان گفت که تا حال، هیچگونه گفت‌وگوی صلح وجود ندارد و هیچگونه علایمی دیده نمی شود که درافغانستان صلح تأمین شود.

هلال ادامه داد: دفتر قطر باز شد؛ اما بسیار به زودی بدون اینکه مذاکرات صورت بگیرد، بسته شد و حالا هم وقت و زمان برای مذاکرات تعیین نشده است و شک و تردید وجود دارد که در مورد مذاکرات واعاده صلح، اخلاصی وجود ندارد.

وی علاوه کرد: اصلاً برای پروسه صلح و مذاکرات، به واقعیت ها و اخلاص نیاز است و این موضوع مزاج و شوخی نیست که یک روز دفتر را باز میکنند و روز دیگر بسته می کنند.

بعد از آنکه دفتر طالبان در قطر بسته شد، وزارت خارجه افغانستان اعلام کرد که حکومت برای مذاکره با طالبان، علاقمند به بازگشایی دفتر سیاسی در عربستان سعودی یا ترکیه است.

اما این عضوحزب اسلامی گفت که بهتراست مذاکرات صلح در داخل کشور صورت بگیرد و اگر در بیرون نیز به راه می افتد، باید تمام طرفها درآن حاضر باشند و این پروسه را با صداقت و ارادۀ قوی به پیش ببرند.

قرار است که رئیس جمهور کرزی به تاریخ٤ سنبله به پاکستان سفر نماید در این سفر، رهایی سران طالب به شمول ملا برادر، همکاری صادقانۀ پاکستان در قبال پروسۀ صلح و مبارزۀ جدی در برابر تروریزم و دهشت افگنی ازخواسته های افغانستان خوانده شده است.

رئیس جمهور کرزی ١٩ بار در جریان دوازده سال گذشته به پاکستان سفر کرده است اما این سفرها بی دستاورد بوده است.

حکومت افغانستان گفته است که رئیس جمهور، این بار با اجندای قوی به پاکستان سفر می نماید.

اما «قطب الدین هلال» نسبت به این سفر ابراز ناامیدی کرد، گفت: ما زیاد امید نداریم که در این سفر، تمام مسایل حل شود و یا ما به طرف یک حرکتی برویم که معضلۀ افغانستان به طرف حل به پیش برود.

وی در ادامه افزود که رئیس جمهورافغانستان بارها به پاکستان سفر نموده و این بارهم مثل سفرهای قبل به پاکستان خواهد رفت؛ به خاطر اینکه در پاکستان تغییراتی به وجود آمده و حکومت جدید به رهبری نوازشریف تأسیس شده است.

هلال در ادامه گفت: چون پاکستان کشورهمسایه است، معمول این است که باید حکومت داران هر دو کشور سفر داشته باشند و از سفر رییس جمهور نیز به هدف حل بحران کشور، چندانی توقعی نمی رود.

گفتنی است که هیئت حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، سال گذشته گفت‌وگوهای صلح را با دولت و اعضای شورای عالی صلح در کابل انجام داد؛ اما این مذاکرات را پس از امضای سند استراتیژیک بین حکومت افغانستان و آمریکا متوقف کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.