اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

کرزی خلع سلاح می شود!

متاسفانه حتی عده ای از نسل جدید، تحت تاثیر آرمان های غیر عملی خود قرار دارند و عده ای نیز تسلیم یک سلسله توطیه ها شده اند که در نتیجه آن افغانستان به یک سلسله اقوام مختلف تقسیم می شود

رییس جمهور حامد کرزی در کنفرانس جوانان و مسایل ملی بر برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در وقت تعیین شده آن تاکید کرد و گفت که برگزار نشدن انتخابات خطرناک است.
آقای کرزی در این کنفرانس در مورد عدم دخالتش در انتخابات آینده اطمینان داد و گفت که تا زمانی که نامزدان انتخابات ریاست جمهوری از سوی کمیسیون تثبیت نشده، ارتباطات آنان برای مشوره است.
آقای کرزی هم چنین درمورد پیمان امنیتی افغانستان و آمریکا گفت که این مساله به دقت زیر ذره بین و در حال مطالعه است. این در حالی است که چندی پیش نیز حامد کرزی گفته بود، سند امضای پیمان امنیتی با آمریکا ابتدا به مجلس بزرگان فرستاده شده و در صورت موافقت در این مجلس به امضا خواهد رسید. رییس جمهور تاکید کرد که برای امضای این پیمان هیچ عجله ای ندارد.
به گفته آقای کرزی هیچ رییس جمهوری بدون اراده مردم نمی تواند در این مورد تصمیم گیری کند.

آقای عتیق الله بریالی آگاه امور سیاسی درمورد ایتلافات و اهداف آن گفت: ایتلافات مظاهر مثبت دموکراسی بوده و ایجاد آن باید به فال نیک گرفته شود. این ایتلافات تا کنون نتوانسته اند ارزش ها را به عنوان ملاک وحدتشان ارایه کنند. این مساله نشان می دهد که هرکسی به دنبال منافع فردی خود است. بعید به نظر می رسد که پس از اعلام کاندید مورد نظر، باز هم این ایتلافات باقی بمانند. آقای کرزی از گذشته تا کنون نه تنها خود یک جهت بوده است بلکه دولت را نیز در حمایت از خود داشته است. دور از انتظار است که رییس جمهور این بار نیز بی طرف باقی بماند.

وی درمورد تمایل رییس جمهور برای حمایت از یک کاندید ضعیف جهت تحمیل مقاصد خود بیان داشت: وجود یک کاندید ضعیف جهت اهداف پشت پرده، مشروع نیست و با توجه به شرایط کنونی کشور بسیار خطرناک خواهد بود. چنین فردی نمی تواند با قاطعیت از کشور دفاع نموده و نظام موجود را حفظ کند. آقای کرزی در یک خلا قرار دارد. وی از یک سو به دنبال سیطره یک نوع تفکر خاص قومی است و از سوی دیگر مردم از چنین تفکری حمایت نکردند.

آقای بریالی افزود: متاسفانه مهم ترین ارزشی که در بین مردم وجود دارد، ارزش های قومی است و آقای کرزی موفق به دریافت چنین حمایتی نشده است. در حالی که طی سال های گذشته بر ضد ارزش های جهاد و مقاومت، تلاش های زیادی صورت گرفت اما مردم مجددا به رهبران جهاد و مقاومت خود رجوع می کنند و این نشان می دهد که نظام کنونی ظرفیت ایجاد رهبران جدید و مدرن را جهت پاسخگویی به تهدیدات ندارد. در نتیجه مردم به دنبال رهبران سنتی خود هستند. آقای کرزی و تیم وی فاقد حمایت اجتماعی هستند.

وی در پاسخ به اینکه چه باید کرد تا دایره قدرت از انحصار یک گروه خاص خارج شود؟ گفت: انتظار می رفت که پس از 2001 ارزش های ملی و متعالی جای خود را به ارزش های قومی بدهد. متاسفانه نظامی که ایجاد شد ، نظام ایجاد انقطاع در داخل ملت بوده و تیم رییس جمهور فاقد پایگاه اجتماعی و مشروعیت بود. در نتیجه این تیم تلاش می کرد با نمایندگی از یک قوم وارد شود، در حالی که طالبان قبلا این جایگاه را گرفته بودند و برای عناصر میانه، معتدل و روشنفکر هم عرصه را تنگ کردند. همین مساله باعث شده است که طالبان امروز خود را نماینده قوم پشتون بدانند. رهبران جهادی ما نتوانستند یک طرح استراتژی ملی را ارایه نمایند و تنها برای حفظ منافع فردی خود کوشیدند. در این میان برای نسل جدید فرصتی برای عرض اندام ایجاد نشد. البته انتخابات آینده بصورت بالقوه می تواند فرصتی را برای جوانان ایجاد کند.

این آگاه امور سیاسی در پاسخ به اینکه توقع شما از همسایه های ما در انتخابات آینده چیست؟ بیان داشت: تهدیدات زیادی در برابر انتخابات آینده وجود دارد. از یک طرف خروج نیروهای خارجی به معنای کاهش توجه جامعه جهانی به کشور بوده و از سوی دیگر انتخابات آینده بر خلاف انتخابات گذشته با یک نوع یاس برگزار می شود. طالبان بیش از گذشته قدرت یافته اند و در بین اقوام کشور خصوصا در مناطق جنوب و شرق، قشر میانه رو ابراز وجود نکرده است. این مساله فرصت را برای راه یابی طالبان به میدان فراهم می کند.

وی افزود: صداهایی که برای تعویق انتخابات و یا تمدید حاکمیت آقای کرزی شنیده می شود، پیام های مثبتی نبوده و هویت ملت مجاهد ما را به سخره می گیرد. این در حالی است که اساس مشروعیت حکومت افغانستان متکی بر انتخابات است. تعویق انتخابات یک تصویر منفی از افغانستان ایجاد می کند. در صورت نرسیدن به اجماع ملی و عدم صداقت آقای کرزی در برگزاری شفاف انتخابات، بعید به نظر می رسد که جامعه جهانی بتواند وضعیت را تغییر دهد. هیچ یک از کشورهای منطقه خواهان بی ثباتی در افغانستان نیستند اما طالبان همچنان در کمین هستند تا بتوانند از فرصت ها به نفع خود استفاده کنند.

آقای بریالی در پاسخ به اینکه در صورت عدم شفافیت انتخابات، چه باید کرد؟ گفت: علیرغم تقلبات گسترده ای که در دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری اتفاق افتاد، همه مردم ملزم به اطاعت از آقای کرزی به عنوان رییس جمهور کشور شدند. در صورتی که باز هم تقلباتی صورت گیرد، نتیجه به نفع مردم نخواهد بود. مطالعه تاریخ افغانستان نشان می دهد که در انتخابات آینده تا حدودی شاهد کشمکش ها خواهیم بود اما در نهایت جدا از دولت ها در عرصه تفاهم با مردم مشکلی نداشته ایم. اگر آقای کرزی در جهت تعویق انتخابات حرکت کند، مردم به قیام برمی خیزند و آقای کرزی از جاذبه های دوره های قبلی برخوردار نخواهد بود و خلع سلاح خواهد شد. البته ممکن است وی بحران هایی ایجاد نماید.

وی در پاسخ به اینکه توقع شما از مردم افغانستان خصوصا جوانان کشور چیست؟ بیان داشت: مهم ترین تهدیدی که در انتخابات وجود دارد، عدم اعتماد بین اقوام است. این مساله بین قوم پشتون و تاجیک بیش از سایر اقوام به چشم می خورد. متاسفانه حتی عده ای از نسل جدید، تحت تاثیر آرمان های غیر عملی خود قرار دارند و عده ای نیز تسلیم یک سلسله توطیه ها شده اند که در نتیجه آن افغانستان به یک سلسله اقوام مختلف تقسیم می شود. بسیار زیبنده است که نسل جوان، رسالت تاریخی خود را برای وحدت افغانستان انجام دهد. اگر به سمت تفکر ملی حرکت کنیم و این تفکرات را با عدالت اجتماعی مسلح بسازیم، فرصت برای افرادی که به دنبال بهره گیری های قومی هستند، ایجاد نخواهد شد.

این آگاه امور سیاسی در خاتمه درمورد اظهارات آقای کرزی راجع به پیمان امنیتی گفت: رییس جمهور به تیوری توطیه می اندیشد و تصور می کند که طالبان را آمریکا ایجاد کرده است و همین کشور است که پاکستان را به دخالت در افغانستان تشویق می کند. این در حالی است که چنین مساله ای واقعیت ندارد. تصور کرزی این است که آمریکا اگر بخواهد می تواند امنیت را به خوبی در کشور تامین کند. این در واقع محول نمودن مسوولیت خود بر دوش خارجی ها است. رییس جمهور می کوشد که ذهنیت عوام را به نفع خود جلب کند و به دنبال تعویق امضای قرارداد امنیتی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.