اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

برگزاری نشست منع خشونت در برابر زنان در بلخ

مریم مرادی رییس امور زنان ولایت بلخ، گفت: بیشترین خشونتی که در برابر زنان و دختران در بلخ صورت می گیرد ازدواج های اجباری و پیش از وقتی است که مجبور به انجام آن می شوند.

کارگاه سه روزه منع خشونت ها در برابر زنان از سوی بخش تساوی جنسیت اجتماعی اداره توسعه آمریکا راه اندازی شده است. شماری از بانوان که در راستای منع خشونت ها در زنان فعالیت دارند در این کارگاه شرکت کرده اند.

به گزارش طلوع، هدف اصلی این برنامه، تلاش برای کاهش خشونت ها در برابر زنان خوانده شده است.

رییس امور زنان ولایت بلخ افزود: از آغاز امسال تاکنون بیش از دو صد رویداد خشونت ها در برابر زنان از لت وکوب گرفته تا ازدواج های اجباری، فرار از منزل، ازدواج های پیش از وقت و نفقه ندادن ثبت شده است. مریم مرادی با اظهار این مطلب، افزوده است که از آغاز امسال تاکنون بیش از دو صد مورد خشونت در برابر زنان ثبت شده است که بیشترین آن ازدواج های اجباری و پیش از وقت و نیز فرار از منزل می باشد.

مریم مرادی در این کارگاه گفت: خشونت ها در برابر زنان روز به روز افزایش می یابد که این کار سبب نگرانی ما و دیگر نهادهای دفاع از حقوق زنان را به بار آروده است وما تلاش داریم که خشونت ها در برابر زنان را کاهش دهیم.

هرچند ازدواج در اسلام یک امر مقدس تلقی شده است اما عالمان دین می گویند: ازدواج های اجباری از دیدگاه اسلام مردود است و رضایت طرفین ازدواج در صحت عقد شرط می باشد، بنابراین، باید از ازدواج های اجباری خودداری کرد.

عالم دین مولوی عبدالحنان گفت: ازدواج های از دیدگاه شریعت ممنوع است.

با این همه مسوول بخش حمایت از حقوق زنان در کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال کشور می گوید: از آغاز امسال تاکنون بیش از ۵۰۰ مورد خشونت ها در برابر زنان در چهار ولایت شمال کشور ثبت شده است.

فوزیه نوابی مسوول بخش حمایت از حقوق زنان در کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال گفت: متاسفانه در سه ولایت دیگر شمال که کمیسیون فعالیت می کنند سرپل، سمنگان، جوزجان درین ولایت ها محکمه فامیلی که در راس یک خانم باشد، وجود ندارد و همچنان دادستانی محو خشونت در برابر زنان وجود ندارند. بعضی مشکلاتی که در سطح ولسوالی ها است ادارات محاکم دادستانی و یا فرماندهی های امنیه به وقت و زمانش به وظیفه خود حاضر نمی شوند و یا ادارات وجود ندارند که در وظیفه بروند، هفته یک روز و یا دو روز می روند و بس، ناگزیر قضایای زیاد خشونت از زنان است و نمی توانند که به این قضایا رسیدگی کنند.

مسوول بخش حمایت از حقوق زنان در کمیسیون مستقل حقوق بشر در شمال کشور ابراز تاسف می کند از این که در یک دهه ی گذشته شعارهایی برای تحقق بخشیدن حقوق زنان و تلاش های برای از میان برداشتن خشونت بر زنان سر داده می شود اما همواره نهادهای مدافع حقوق زنان نگرانی های شان را از افزایش خشونت بر زنان ابراز می کنند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.