شماری از دانشجویان دانشکده روزنامه نگاری دانشگاه بلخ در یک نشستی در شهر مزارشریف خواهان تصویب قانون حق دسترسی به اطلاعات از سوی شورای ملی شدند و به گفته ی آنان فساد گسترده ی اداری سبب شده است تا این قانون از تصویب باز ماند.
«سید محمد یزدان پرست» رئیس عمومی مرکز هماهنگی دانشجویان ولایت بلخ می گوید: تصویب نشدن قانون حق دسترسی شهروندان به اطلاعات و معلومات بر فعالیت های رسانه های در کشور تاثیرات ناگواری برجا خواهند گذاشت.
وی با بیان اینکه رسانه های و روزنامه نگاران در کشور نیازمند تصویب قانون حق دسترسی به اطلاعات هستند، افزود: متاسفانه تا اکنون این قانون تصویب نشده است.
به گفته رئیس عمومی مرکز هماهنگی دانشجویان ولایت بلخ، نهادهای جامعه مدنی، رسانه ها و دانشجویان به ویژه دانشجویان روزنامه نگاری از شورای ملی می خواهند که قانون حق دسترسی به اطلاعات را تصویب کنند.
نامبرده بیان داشت اگر افغانستان یک انتخابات شفاف، عادلانه، سالم و دور از تقلب و تخلف می خواهد باید قانون حق دسترسی به اطلاعات تصویب شود تا رسانه ها و روزنامه نگاران بتوانند که به گونه درست اطلاعات بخصوص اطلاعات انتخابات را به مردم انعکاس دهند.
موصوف تصریح کرد: در 12 سال گذشته مقامات دولتی در افغانستان با رسانه ها برخوردهای صلیقه ی انجام داده اند و علاقمندی ندارند که اطلاعات را در اختیار رسانه های همگانی قرار دهند پس از اینرو نیاز تا این قانون تصویب شود.
فساد گسترده ی اداری در سطح بلند دولت و عدم علاقمندی مسئولان دولتی به پاسخگوی از عمده ترین عوامل است که تا اکنون قانون حق دسترسی به اطلاعات از سوی مجلس نمایندگان تصویب نشده است.
از سوی مسئولان نهادهای مدافع روزنامه نگاران در ولایت بلخ نیز خواهان تصویب قانون حق دسترسی به اطلاعات شدند و این قانون را از حقوق عادی شهروندان می دانند.
شفیع رحیمی مسئول مرکز اجتماعی و رسانه ی میدیوتیک بلخ نیز بر تصویب این قانون تاکید کرد و بیان داشت: شهروندان افغانستان حق دارند که از فعالیت های دولت اگاهی داشته باشند.
در عین حال نیز شماری از دانشجویان دانشکده روزنامه نگاری دانشگاه بلخ خاطر نشان ساختند اگر این قانون تصویب نشود، فعالیت های رسانه ها در کشور با حالت ناگواری روبرو خواهند شد.
مسوده قانون حق دسترسی به اطلاعات از سوی نهادهای روزنامه نگاران در کشور ترتیب شده و پس از تایئد وزارت اطلاعات و فرهنگ و وزارت عدلیه تا اکنون دیده می شود که این قانون تصویب نشده است.
این در حالی است که که خبرنگاران و روزنامه نگاران در حال حاضر در کشور برای به دست آوردن اطلاعات با چالش های و مشکلات زیادی روبرو هستند، و بسیاری از روزنامه نگاران و نهادهای مدافع انان تصویب این قانون را یک نیاز جدی برای رسانه ها و خبرنگاران می دانند.