به گزارش وزارت صحت، هیاتی به رهبری داکتر ثریا دلیل وزیر صحت عامه در شصت و هفتمین اجلاس جهانی صحت از تاریخ 19 الی 24 می 2014 که در شهر ژنو کشور سویس دایر شده بود اشتراک نمودند. وزیر صحت عامه در اجلاس سخنرانی داشت که در آن از پیشرفت بخش صحت در ساحات محو بیماری پولیو، صحت اطفال و مادران و تقویت سیستم صحت و تغذی صحبت شد. وی همچنان حضار را در مورد وضعیت سیاسی اجتماعی کنونی افغانستان مطلع ساخته مشکلات و فرصت های موجود فرا راه تقویت سیستم صحت را تشریح نمود.
اسامبله جهانی صحت عالی ترین نهاد تصمیم گیرنده در سازمان جهانی صحت می باشد که در آن هزاران نماینده از سراسر جهان اشتراک کرده و روی موضوعات همچو برنامه جهانی واکسن، استراتیژی مبارزه با هیپاتیت، تغذیه مادر و طفل، مقاومت مقابل آنتی بیوتیک ها، دسترسی به ادویه اساسی، و تداوی
اوتیزم بحث نمودند.
داکتر ثریا دلیل گفت: سهم گیری هیات افغانستان در همچو یک اسامبله تصمیم گیرنده دو پیامد ارزنده را با خود به ارمغان می آورد. نخست اینکه جهان در مورد وضعیت فعلی صحت در افغانستان آگاهی حاصل کرده و سایر کشورها از پیشرفت ها و مشکلات ما می آموزند. فراتر از آن، در بسیاری از برنامه ها دیدگاه ها و نظریات هیات افغانستانی در مباحث مختلف تاثیر گذاری عمیقی در تدوین پالیسی ها بهتر و در نتیجه ترویج بهتر صحت برای همه مردم جهان داشته است.
دومین پیامد این گونه سهم گیری ها آگاه شدن تیم های افغانستان از پالیسی های کلیدی در قسمت صحت و آموختن از کامیابی های سایر ملت ها می باشد.
به گفته وزیر صحت عامه، در حاشیه اشتراک در اجلاس اصلی اسامبله جهانی صحت، هیات افغانستانی در برنامه های متعدد دیگری هم سهم گرفتند که دو برنامه از اهمیت به سزایی برخوردار است. نخست در یک برنامه که توسط شورای رهبران جهان برای صحت باروری به تاریخ 20 می 2014 برگزار شده بود جمهوری اسلامی افغانستان به جایزه عزم و اراده (Resolve Award) به پاس رهبریت آن در گسترش دسترسی به خدمات اساسی صحت باروری اهدا شد.
داکتر ثریا دلیل وزیر صحت عامه افغانستان این جایزه را در مجلسی که در ژنو موازی با اجلاس اسامبله جهانی صحت به احترام برندگان این جایزه منعقد شده بود دریافت نمود.
داکتر دلیل افزود: دوم اینکه، به تاریخ 22 می 2014 وزیر صحت عامه افغانستان معاهده مشارکت بین المللی برای صحت را که به میزبانی داکتر مارگریت چان رییس عمومی سازمان جهانی صحت دایر شده بود، امضا نمود. با امضای این معاهده افغانستان به سایر موسسات بین المللی و کشورهای روبه انکشاف پیوست که از قبل این معاهده را امضا نموده اند.
در این برنامه، شرکا با هم کار می کنند تا اصول بین المللی برای مساعدت های موثر و همکاری های انکشافی را در ساحه صحت به شکل عملی آن تطبیق نمایند. معاهده جهانی تعهداتی را که در اعلامیه پاریس در قسمت مساعدت های موثر طرح شده بود تعریف می کند. با یکجا شدن به مشارکت بین المللی برای صحت، افغانستان با حمایت از شرکا کوشش می کند تا یقینی سازد که همکاران ذیدخل در سطح ملی و بین المللی با هم به صورت موثرتر کار خواهند کرد تا از منابع استفاده بهتر شده و به این گونه بهبودی در عرضه خدمات صحی را تسریع نموده و نتایج سودمندی را برای کشور به بار آورند.
شورای رهبران جهان برای صحت باروری تلاش های افغانستان را برای اولویت دهی به موضوع صحت باروری، صحت مادر و طفل به دیده قدر نگریسته و پذیرفت که وزارت صحت عامه افغانستان با سایر وزارت خانه ها، اعضای مجلس نمایندگان، مردم و رهبران دینی کار نموده است تا توجه شان را در جهت رسیدگی به نیازمندی های صحت باروری زنان افزایش دهد.
شورای رهبران جهان برای صحت باروری این جایزه را از طریق یک پروسه نامزد کردن و رقابت جهانی به برندگان آن اهدا می کند.
در جریان شصت و هفتمین اسامبله جهانی صحت، هیات افغانستانی در برنامه های مختلف دیگری نیز در مورد معافیت، قوای بشری برای صحت، قوانین بین المللی صحت و سایر مسایل مربوط به صحت شرکت نمود.