این نوع تبلیغات در مطبوعاتی که به زبان پشتو منتشر می شوند، بعد از رفتن انتخابات به دور دوم و بروز شایعاتی مبنی بر پیروزی اشرف غنی به حدی شدت یافته است که پیروزی دکتر عبدالله عبدالله را مترادف با تجزیه افغانستان می دانند. تأمین صلح و امنیت و یا به عبارت دیگر٬ پیوستن طالبان به بدنه نظام سیاسی کنونی و دست برداشتن ایشان از خشونت در دوره ریاست جمهوری اشرف غنی٬ با در نظر داشت شرایط عینی و ذهنی افغانستان٬ دور از واقعیت نیست. سؤال اساسی که بعد از شنیدن این فرضیه به ذهن انسان خطور می کند این است که چرا در صورت پیروزی اشرف غنی طالبان حاضر به کاهش خشونت و صلح با دولت٬ میشوند؟ چه چیزی در واقع سبب این تصمیم طالبان خواهد بود؟ پاسخ این سؤالها در دو نکته نهفته است: یک٬ به دلیل پشتون بودن اشرف غنی عده زیاد از طرفدارانش بر این عقیده اند که در صورت پیروزی وی، طالبان یا حاضر به صلح می شوند و یا از شدت مخالفت خود می کاهند؛ دو٬ به دلیل اظهارات جانبدارانه اشرف غنی از طالبان در مواقع متعدد٬ بویژه در مسئله زندان بگرام که خواهان رهایی آنان شده بود٬ این نظر تقویت یافته است که طالبان آماده صلح با دولت احتمالی اشرف غنی هستند.
البته چنین تفکر خوشبینانه ای به جهت جذب افکار عمومی مردم افغانستان برای حمایت از اشرف غنی به وجود آمده، و الّا هر کسی به خوبی می داند که طالبان خاطرات بدی از ژنرال دوستم معاون اول اشرف غنی دارند. در تاریخ ۲۰ ساله وجود جنبش طالبان هیچ کسی به اندازه ژنرال دوستم نسبت به طالبان مخالفت و شدت عمل به خرج نداده است. حتی در جریان مقاومت٬ که جبهه مقاومت با مشکلات جدّی اقتصادی روبرو بود٬ با اسرای طالب رفتار انسانی می شد. ولی حین سقوط طالبان٬ ژنرال دوستم هزاران طالب را بدون محاکمه به شیوه های غیر انسانی از بین برد.
پیش بینی طالبان نسبت به پیروزی اشرف غنی احمدزی
از طرفی، شورشیان طالبان با پیشبینی خود می گویند اشرف غنی احمدزی، کاندید انتخابات ریاست جمهوری به عنوان برنده این رقابت اعلام خواهد شد.
به گزارش روزنامه "nation" چاپ پاکستان، گروه طالبان با انتشار بیانیهای ادعا کرده اند واشنگتن سرمایهگذاری زیادی بر روی اشرف غنی احمدزی کرده و ستادهای قوی برایش سازماندهی نموده و در کنار این، به وی پیشنهاد مبالغ هنگفتی کرده است تا به جذب افراد سرشناس برای ستاد انتخاباتیاش بپردازد. در این بیانیه از سوی طالبان آمده است: واشنگتن نمیتواند از حامد کرزی، رئیس جمهور در حال کنارهگیری به عنوان میانجیگر در سالهای آتی افغانستان استفاده نماید. بنابراین اشرف غنی را برای تحقق استراتژیهایش در افغانستان انتخاب کرده است.
طالبان همچنان ادعا کرده اند که واشنگتن به دنبال انتصاب زلمی خلیلزاد، سفیر سابق امریکا در افغانستان و عراق به عنوان میانجیگر در افغانستان است. طالبان در ادعاهای خود گفته اند که اشرف غنی میتواند به بهترین شکل، استراتژیهای واشنگتن را در افغانستان تحقق بخشد، چرا که وی فارغ التحصیل امریکا است.