«رحمان رحمانی»، عضو پارلمان افغانستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، با اشاره به تصویب پیمان امنیتی کابل – واشنگتن گفت: تصویب و تأیید این پیمان از نظر وی حکم مخالفت با اسلام دارد.
رحمانی افزود: به همین دلیل، نشست عمومی پارلمان را که در آن پیمان امنیتی کابل–واشنگتن مورد بررسی قرار گرفته بود را به رسم اعتراض ترک کرده است.
وی تصریح کرد: بخشهای از پیمان امنیتی کابل–واشنگتن مخالفت با متون و ارزشهای اسلامی دارد و یکی از این موارد اعطای مصونیت به نظامیان خارجی در افغانستان است
این عضو پارلمان افغانستان گفت: یک نظامی خارجی هر جرمی را که در خاک افغانستان مرتکب شود در این کشور مجازات نشده بلکه باید در آمریکا مجازات شود، در حالی که این جرم ممکن است در آن کشور جرم تلقی نشود و مجرم بدون مجازات باقی بماند.
رحمانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه به مخالفان پیمان امنیتی وقت صحبت داده نشد، اظهار داشت، برخی اعضای پارلمان در تلاش برای زیر سلطه درآوردن این کشور هستند.
وی تأکید کرد: در صورتی که نظامیان خارجی در قلمرو افغانستان مرتکب هر نوع تعرض و تجاوزی شوند و افغانها حق بازپرس از وی را نداشته باشند، مفهوم این امر اشغال افغانستان و استعمار بر افغانها است.
وی در ادامه با تأکید براینکه نباید پیمان امنیتی کابل–واشنگتن تصویب میشد، اظهار داشت: با تأیید این پیمان آزادی، دادگاهها و استقلالیت افغانستان زیر سوال رفته است.
این عضو پارلمان افغانستان با اشاره به اینکه برخی اعضای پارلمان به رسم اعتراض و انزجار از تصویب پیمان امنیتی، مجلس عمومی را ترک کردند؛ اظهار داشت: ما با اینکار خود به آئین و دین اسلام ارزش گذاشته و منافع ملت افغانستان را پاس داشتهایم.
رحمان رحمانی در پایان گفت: تأیید پیمان امنیتی کابل – واشنگتن در مخالفت با منافع ملی و ناقض شریعت اسلامی است و تمام اعضای پارلمان این موضوع را میدانستند.