بحث بخاطر تاکید در معرفی هرچه زودتر کابینه به صورت فوق العاده در آجندای امروز مجلس نمایندگان داخل شد و نمایندگان تصمیم گرفتند تا هیات اداری، روسایی کمیسیون های هجده گانه مجلس و روسای گروپ های پارلمانی با رییس جمهور اشرف غنی و عبدالله عبدالله رییس اجرایی دیدار کند.
هرچند، زمان این دیدار مشخص نشد؛ اما قرار شد هیات های موظف مجلس امروز یا فردا به منظور تاکید در معرفی کابینه با رییس جمهور و رییس اجرایی دیدار و گفتگو کنند.
در جلسه امروز مجلس، برخی نمایندگان می گفتند که به منظور پایان یافتن ضرب الاجل یک هفته ای مجلس، مطابق ماده ۶۹ قانون اساسی رییس جمهور را به مجلس دعوت کنند؛ اما برخی دیگر این کار را مناسب ندانسته و تاکید داشتند که باید هیاتی از مجلس به منظور فشار بر حکومت برای معرفی هرچه زودتر کابینه با رهبران حکومت دیدار کند.
عبدالحفیظ منصور گفت: " برداشت من از ماده ۶۹ قانون اساسی این است که مجلس می تواند رییس جمهور را صرفا به دلیل وضاحت دادن در مورد تاخیر در معرفی کابینه دعوت کند".
اما؛ نمایندگان دیگر چنین استدلال می کردند که ماده ۶۹ قانون اساسی که بر اساس آن مجلس می تواند از رییس جمهور وضاحت بخواهد در موارد مشخص مانند، متهم شدن رییس جمهور به خیانت ملی و یا ارتکاب جرایم جنایی و حقوقی بشری است نه در مورد تاخیر در اعلام کابینه.
عبدالقیوم سجادی گفت: " استناد بر ماده ۶۹ قانون اساسی در مورد دعوت رییس جمهور به مجلس در پیوند به تاخیر اعلام کابینه توجیه مناسب نیست".
آقای سجادی افزود: اگر رییس جمهور خود بخواهد به مجلس بیاید و در مورد تاخیر در اعلام کابینه وضاحت دهد، می تواند؛ اما در غیر آن مجلس با استناد بر ماده ۶۹ قانون اساسی نمی تواند او را به مجلس فرا بخواند.
سرانجام پس از بحث های طولانی رییس مجلس پس از موافقت اکثریت نمایندگان اعلام کرد که هیات اداری، روسای کمیسیون های هجده گانه و روسای گروپ های پارلمانی با رییس جمهور و رییس اجرایی دیدار می کند و در این دیدار با تاکید از آنان می خواهد که اختلافات را کنار بگذارند و هرچه زودتر کابینه را جهت کسب رای اعتماد به مجلس معرفی بکنند.
همچنین، نمایندگان مجلس بر اهلیت و شایستگی نامزد وزرای احتمالی در کابینه حکومت تاکید ورزیدند.
برخی هم بر غیر سیاسی و حزبی نبودن نامزد وزرای سکتور امنیتی تاکید داشتند که تعداد دیگر اعضای مجلس، چنین موردی را ناممکن عنوان می کردند و تنها بر ویژگی های فردی نامزد وزرای احتمالی در سکتورهای امنیتی تاکید می کردند.
رییس جمهور، قبل از شرکت در نشست لندن، اعلام کرده بود که تا چهار هفته آینده به تدریج نامزد وزرای کابینه را به مجلس معرفی کند؛ اما قرار برخی گزارشات اختلافات بر سر چهره ها این روند را به ناکامی روبرو کرده است.