اگر تاریخ را معیار عبرت آینده بپردازیم به وضاحت در می یابیم که جامعه انسانی اعم از زن و مرد همواره در ایجاد و پیدایش تمدن های بزرگی بشری دوشادوش هم تلاش کردند و چه بسا که در برخی موارد و مقاطع تاریخی نقش و جایگاه زنان برجسته و سازنده تر بوده است اگر به موضوع از باب قضاوت و منطق دینی و اخلاقی نیز بنگریم مطلبی که برتری انسان بر انسان دیگر از معیار و جنسیت بیان شده باشد هرگز وجود ندارد.
ما زنان با استفاده از شرایط پیش آمده از جناب داکتر محمد اشرف غنی ریس جمهور منتخب مردم افغانستان و داکتر عبدالله ریس اجرایی حکومت وحدت ملی، می خواهیم نکاتی که ذکر می گردد، از خواسته های برحق ما زنان افغانستان را در نظر گرفته و عملی سازند.
1- جنایتکارانی که مرتکب انواع تخلف و تعرض حداقل در چهار ماه آخر سال 1393 نبست به زنان شدند بدون استثنا تحت پیگرد قانونی قرار داده شوند.
2- زنان از تمامی حقوق و مزایای جایگاه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و غیره بارعایت شایسته سالاری بهره مند باشند.
3- آنگونه که قانون ایجاب می کند و ضرورت انکشاف مثبت وطن می طلبد از استعداد زنان در بهبود رونق اقتصادی کشور بهره گیری شود.
4- از رهبران حکومت وحدت ملی به جدیت می خواهیم که برای کاهش خشونت علیه زنان، بدون بهانه جویی، چاره جویی بااستفاده از امکانات همه جانبه قانونی، عملا اقدام موثر صورت گیرد.
5- ما زنان جداً منتظر تحقق تعهدات کمپاین های انتخاباتی شما در زمینه های سهیم نمودن رضایت بخش در ساختار حکومت، اعزام به بورسیه های کارمندی و تحصیلی، مشارکت در رهبری نظام عدلی و قضایی و سهیم سازی در نهادهای انتخاباتی و مسوده قانون و غیره.... موارد دیگر هستیم.
6- جایگاه زنان در مکانیزم و ساختار حکومت وحدت ملی باید به تناسب شعاع وجودی شان درتمامی سطوح، تعریف شده و مشخص باشد.
7- اجراشدن قانون منع خشونت علیه زنان از سوی نهادهای عدلی و قضایی یکی از اساسی ترین راه های کاهش خشونت علیه زنان است.
8- کوتاه نمودن مراحل تحقیق، بررسی و رسیدگی به پرونده های خشونت علیه زنان باید کوتاه تر و آسانتر شود تا زنان تحت فشار بروکراسی مجبور به گذشت ازحق خویش نشوند.