اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اشرف غنی: سرک‌های آلمان طلا فرش نیستند

به گزارش صدای آلمان، تنها در سال جاری 140 هزار افغانستانی از ناامنی و شورشگری فرار کرده و کشورشان را ترک کرده اند. بخش زیادی از آنها خود را به آلمان رسانده اند. حالا مقام‌های آلمان می‌خواهند که بخشی از این مهاجران را پس به افغانستان بفرستند.

اشرف غنی رییس جمهور افغانستان روز چهار شنبه در جریان سفر خود به برلین پایتخت آلمان گفت که شهروندان کشورش باید «درک کنند که سرک‌ها در آلمان طلا فرش نیستند.
غنی به این ترتیب به شمار زیادی از افغانستانی هایی اشاره کرد که کشور خود را به مقصد اروپا و به ویژه آلمان ترک می‌کنند. تنها در سال جاری بیش از 140 هزار تن افغانستان را ترک کرده اند.

بعد از یک سال از ریاست جمهوری اشرف غنی، افغانستان هنوز هم با شورشگری فزاینده طالبان مواجه است و در ماه سپتمبر این گروه برای مدت کوتاهی شهر قندوز در شمال افغانستان را تصرف کرد. همچنین جنگجویان طرفدار داعش نیز در حال افزایش فعالیت‌های خود هستند.

برخی افغانستانی‌ها که از نبود دورنمای اقتصادی و شایع بودن فساد گسترده نگران اند، در تلاش یافتن زندگی بهتر در خارج به خصوص در آلمان هستند. افغان‌ها دومین جمعیت بزرگ آوارگان را بعد از سوریایی‌ها در آلمان تشکیل می‌دهند.

مرکل: دلایل اقتصادی نمی‌تواند برای پناهندگی موجه باشد.
اما مقام‌های آلمانی که با سیلی از مهاجرت در ماه‌های اخیر مواجه بوده اند، واضح ساخته اند که درخواست پناهندگی همه آوارگان افغانستانی پذیرفته نخواهد شد و آن‌هایی که رد گردند دوباره به افغانستان فرستاده می‌شوند.
انگلا مرکل صدر اعظم آلمان در یک کنفرانس خبری مشترک با اشرف غنی گفت: ما مجبور به پس فرستادن این افراد به افغانستان خواهیم شد.

به گفته مرکل، آن افغانستانی ‌هایی که برای بهبود شرایط زندگی خود به آلمان سفر می‌کنند، پناهندگی به دست نمی‌آورند: از آنجایی که مهاجران به امید زندگی بهتر می‌آیند و می‌دانم که این امیدواری بسیار بزرگ است، این دلیلی برای به دست آوردن پناهندگی یا اقامت در آلمان نمی‌شود.
با وجود این، او افزود که آلمان مکلفیت‌های بشری خود را در قبال افغانستانی ‌هایی که تحت تهدید قرار دارند انجام می‌دهد، مانند افغان‌هایی که با نیروهای خارجی و یا اردوی فدرال آلمان کار کرده اند.

مقام‌های افغانستان نیز به تکرار از شهروندان کشورشان خواسته اند که وطن را ترک نکنند. اشرف غنی در مصاحبه‌ای با برنامه "کانلفیک زون" دویچه وله از نخبگان کشور خود خواست که در داخل کشور خود فرصت سازی کنند: اگر خانواده‌هایی که از امتیاز برخوردار اند به زندگی خود در خارج ادامه بدهند، آن‌ها حرفه و تخصص نخواهند داشت، اگر آن‌ها در خارج زندگی کنند، تبدیل به ظرفشو خواهند شد.

اشرف غنی و انگلا مرکل هر دو به ایجاد فرصت‌های بهتر در افغانستان تاکید کردند. مرکل گفت که از ایجاد "زون‌های امن" در داخل افغانستان حمایت می‌کند تا برای مردم مناطق ناامن، امکان زندگی در زون‌هایی که امنیت بالایی دارند فراهم شود.
مرکل افزود که آلمان کارهای توسعه‌ای خود را در افغانستان تشدید می‌بخشد و در "زون‌های امن" مسکن و آموزش‌های شغلی فراهم می‌سازد. او گفت: این‌ها کسانی اند که کشور به آنها نیاز دارد.

غنی و مرکل همچنین اعلام کردند که همکاری در آموزش پولیس افغانستان را تقویت می‌کنند تا قاچاقبران انسان و جعل کردن پاسپورت را بهتر مورد پیگرد قرار بدهند.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.