دو هفته اولِ ماه می آینده 250 نماینده پارلمان جدید سوریه برای تشکیل کمیسیونهای پارلمان و انتخاب هیئت رئیسه تشکیل جلسه خواهند داد تا آغازگر دومین پارلمان سوریه از زمان آغاز بحران در این کشور باشند.
بالطبع آغاز به کار رسمی پارلمان جدید پس از سخنرانی «بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه خواهد بود که طی آن سیاستهای کلی نیز به پارلمان جدید ابلاغ میشود.
طبق قانون، با آغاز دوره جدید پارلمان سوریه، کابینه فعلی منحل و کابینه جدید شکل میگیرد. بر اساس تاکید منابع آگاه تغییرات در کابینه جدید از نوک هرم تا قاعده آن را دربرخواهد گرفت.
در این بین اگرچه انتقادهایی از دولت کنونی سوریه در پروندههای اقتصادی و خدماتی از جمله در زمینه فساد اداری و مالی صورت گرفته، اما باید به شرایط خاص حاکم بر سوریه نیز توجه داشت که یکی از بازتابهای طبیعی جنگ داخلی جاری در این کشور است.
همچنین دوره سیزدهم انتخابات پارلمانی سوریه بر اساس اختیارات داده شده در قانون اساسی این کشور درحالی انجام شد که در آن طرف و در ژنو مذاکرات بین دولت سوریه و معارضان این کشور جریان دارد و دمشق در این خصوص ایده تشکیل «دولت ملی» با حضور همه طرفها را ارائه داده است.
باور کنونی حاکم بر عرصه بین المللی بر این نکته تاکید دارد که اگرچه راهی طولانی پیش روی مذاکرات است، اما ارادهها بر حل بحران سوریه و بسته شدن پرونده این بحران قرار گرفته است.
در این بین شرایط و اوضاع داخلی سوریه و دست زدن به برخی تغییرات و اصلاحات به ویژه در دو نهاد مجریه و قانونگذاری تاثیر بسزایی بر کوتاه شدن این مسیر طولانی دارد، به همین منظور انتظار میرود، شاهد تغییراتی گسترده در وزارتخانههای خدماتی و اقتصادی در کابینه آتی سوریه باشیم.
«وائل الحلقی» که در سال 1964 در درعا به دنیا آمده است، پست نخست وزیری را از «ریاض حجاب» تحویل گرفت؛ ریاض حجابی که از کشور فرار کرد و هم اکنون هماهنگ کننده هیئت گفتوگو کننده معارضان سوری وابسته به عربستان است.
الحلقی در دوره نخست وزیریش تعدیلاتی را در برخی از وزارتخانههایش انجام داد و ماه می 2014 بار دیگر مکلف به تشکیل کابینه شد و دور از انتظار نیست که همین پست را در کابینه آتی سوریه حفظ کند.