اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

مخالفت کنگره آمریکا با اعطای کمک مالی نظامی به پاکستان

اعضای حزب جمهوری خواه کنگره آمریکا با پرداخت کمک مالی 430 میلیون دلاری واشنگتن به پاکستان به عنوان بخشی از هزینه فروش هشت فروند جنگنده اف-16 به این کشور، مخالفت کردند.

این درحالی است که وزارت امور خارجه آمریکا قبلاً اعلام کرده بود که دولت واشنگتن موافق فروش جنگنده های اف-16 به پاکستان است اما با فشار حزب جمهوری خواه خصوصاً "باب کورکر" رئیس کمیته امور خارجی سنای، کمک مالی 430 میلیون دلاری آمریکا دیگر شامل قرارداد فروش این هواپیماها به پاکستان نمی‏شود و سد دیگری در مسیر دستیابی پاکستان به این جنگنده ها ایجاد شده است. ارزش کل قرارداد خرید هشت فروند جنگنده اف-16 که از مدت ها پیش بین پاکستان و آمریکا مطرح بوده و در ماه های گذشته با مخالفت های جدی برخی اعضای ارشد کنگره آمریکا مواجه بوده است، حدود 700 میلیون دلار است. اکنون که قرار است بسته حمایتی 430 میلیون دلاری آمریکا از این قرارداد جدا شود، پاکستان نمی تواند 700 میلیون دلار برای خرید جنگنده های یاد شده و تجهیزات مورد نیاز همراه این جنگنده ها به آمریکا بپردازد. قرار بر این بود که پاکستان تنها 270 میلیون دلار بابت این قرارداد به آمریکا بپردازد و 430 میلیون دلار آن هم در قالب بسته حمایتی برای پاکستان محاسبه شود.
"ایلنا رُز لاتینن" از اعضای جمهوری خواه کنگره آمریکا یکی از سرسخت ترین مخالفان کمک مالی آمریکا به پاکستان گفت: نیروهای طالبان آزادنه دست به عملیات تروریستی می زند چون پاکستان در خاک خود از اقدام علیه این گروه خودداری می کند. وی پاکستان را عامل مستقیم موفقیت های طالبان در انجام حملات تروریستی دانست و افزود: اگر قرار باشد پرداخت میلیاردها دلار از سوی آمریکا به پاکستان علیه منافع واشنگتن استفاده شود، اعطای کمک های مالی به پاکستان دیگر معنا ندارد.
"سالمون" یکی دیگر از اعضای کنگره نیز با اشاره به انتشار اسناد پاناما، یادآورد شد که نام اعضای خانواده نخست وزیر پاکستان دراین اسناد وجود دارد لذا لازم است آمریکا نسبت به این مهم که کمک های مالی به کشور پاکستان در چه راهی صرف می شود، اطمینان حاصل کند.
"دانا راهراباچر" (از طراحان و حامیان پروژه بلوچستان بزرگ)یکی دیگر از نمایندگان جمهوری خواه کنگره نیز در لحنی ضدپاکستانی مدعی شد: اسلام آباد بلوچ ها را می کشد و از اقدامات تروریستی علیه همسایگانش از جمله هند، ازتروریست ها حمایت می کند. خوب پاکستان دیگر باید چه کارهایی انجام دهد که دولت آمریکا بودجه کمک به بخش نظامی آن کشور را قطع کند؟
دیگر نمایندگان مجلس سنا نیز موضوعات قبلی علیه پاکستان را مطرح و اعلام کردند: این کشور در مبارزه علیه تروریسم بین گروه های مختلف تروریستی به ویژه "شبکه حقانی" و "لشگر طیبه"، تبعیض قائل می شود و با جدیت کافی با آنان برخورد نمی کند. همچنین قانونگذاران مجلس سنا در خصوص برنامه های هسته ای پاکستان و نقش اسلام آباد در روند صلح افغانستان ابراز نگرانی می کند.
در همین حال، کنگره آمریکا همچنان سد راه تصویب و پرداخت 742 میلیون دلار به پاکستان در قالب بخشی از حمایت های مالی واشنگتن به اسلام آباد برای حمایت از عملیات های نظامی ضدتروریستی پاکستان شده است. آمریکا از زمان حمله به افغانستان در سال 2001، هر سال مبلغی به پاکستان در قالب طرح حمایت از ائتلاف آمریکا برای لشگر کشی به افغانستان پرداخت می کند. دولت آمریکا در لایحه بودجه سال مالی 2016-2017 این کشور، مبلغ 7420 میلیون دلار را به عنوان سهم پاکستان در نظر گرفته است. از رقم اختصاص یافته برای کمک مالی آمریکا به پاکستان، 265 میلیون دلار برای کمک در بخش سخت افزارهای نظامی است و مابقی، مربوط به کمک به امر مبارزه با تروریسم است.
پس از انتشار خبر فوق، سفارت پاکستان در آمریکا اعلام کرده است که سنگ اندازی ها در مسیر فروش جنگنده های آمریکایی به پاکستان، نتیجه لابی هندی ها علیه این قرارداد است. هندی ها به آمریکایی ها گفته اند که پاکستان ممکن است از این جنگنده ها علیه هند استفاده کند. برخی مقامات دولت پاکستان نیز به ویژه در یک سال اخیر نسبت به نزدیک تر شدن روابط آمریکا و هند و فاصله گرفتن واشنگتن از اسلام آباد اذعان کرده و لابی های ضدپاکستانی دولت هند را عامل این تحول می دانند.
از سوی دیگر، "طارق فاطمی" دستیار ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور بین‌الملل در مصاحبه با خبرگزاری "BBC اردو" گفت: کنگره آمریکا با فروش جنگنده های اف-16 به پاکستان مخالفت می‌کند اما این پیشنهاد همچنان روی میز مذاکره است. راضی کردن کنگره برای کمک مالی نظامی آمریکا به پاکستان بر عهده دولت باراک اوباما است. وی اظهار داشت: آمریکا باید کمک مالی نظامی به پاکستان فراهم کند زیرا پاکستان در صف اول همکاری با آمریکا در جنگ علیه تروریسم است. اعضای کنگره آمریکا همواره نسبت به سیاست دولت این کشور برای حمایت های نظامی از سایر کشورها معترض هستند اما این به معنای صرف نظر دولت واشنگتن از پیشنهاد کمک مالی از پاکستان نیست.
دستیار ویژه نخست‌وزیر پاکستان خاطرنشان کرد: کشورش باوجود وسایل محدود بیش از دو میلیارد دلار در جنگ علیه تروریسم هزینه کرده است در حالی که این جنگ نه تنها به نفع کشورش بلکه به نفع آمریکا و افغانستان و سایر کشورهای منطقه است. طارق فاطمی گفت: رایزنی ها میان پاکستان و آمریکا در بحث کمک های مالی و قرارداد خرید جنگنده های اف- 16 ادامه دارد و دیپلمات های پاکستان در واشنگتن نیز طی دیدار با افراد مرتبط در کنگره آمریکا، آنان را از مواضع اسلام آباد آگاه می کنند. وی تاکید کرد: امیدواریم که دولت اوباما گام اساسی برای جلب رضایت کنگره بردارد. در غیراین صورت دولت آمریکا گزینه های دیگری نیز برای اجرایی کردن قراردادهای همکاری با پاکستان در اختیار دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.