محمد یاسین احسان مسئول هماهنگی اتحادیه انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی در ولایت بلخ که در حاشیهٔ این همایش با خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: «۱۱۸ نهاد راجستر شده دولت افغناستان عضویت این اتحادیه را دارند.»
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ هزار نفر عضویت این نهادها (۱۱۸ ارگان که عضویت اتحادیه انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی) را دارند، افزود: «هدف از ایجاد اتحادیه از یک طرف منسجم ساختن نهادها و از طرف دیگر استفاده از ظرفیتهای جوانان و نخبه گان میباشد.»
آقای احسان بر تأثیر گذاری اتحادیه انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی در ولایت بلخ صحبت کرده میگوید: «این اتحادیه پایگاه قوی مردمی را در محلات دارد و در جهت گری مسایل مهم محلی و ملی در افغانستان سهیم خواهد شد.»
محمد هاشم عظیمی عضو شورای ولایتی بلخ که نیز در هماهنگی و تشکیل این اتحادیه نقش اثر گذاری را دارد، میگوید: «نهادهای که عضویت اتحادیه انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی را دارند، روابط خوب در میان مردم و شهروندان در اجتماع بوجود آوردهاند.»
تفاهمنامه اتحادیه انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی بلخ
اتحادیه انجمنهای اجتامعی و شوراهای مردمی ولایت بلخ که متشکل از انجمنهای فرهنگی، اجتماعی، هنری، ادبی، علمی و آموزشی فعال و شوراهای مردمی در ولایت بلخ بوده که با تفاهم هیت رهبری انجمنها و شوراهای مردمی در نشست به هدف انسجام و هماهنگی بین انجمنها و شوراهای مردمی جهت آوردن اصلاح و تغییر مثبت در امورات مختلف اجتماعی در جامعه ایجاد گردیده و موارد ذیل را تعهد مینمایند.
۱. این اتحادیه بنام (اتحادیه انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی ولایت بلخ) به اساس نظریات و آرای مسئولان انجمنها و شوراهای مردمی مسما گردیده است.
۲. تمام فعالیتهای این اتحادیه با اکثریت آراء هیت مدیره تطبیق و عملی میگردد.
۳. فعالیتهای این اتحادیه مطابق به قوانین نافذه کشور و ارزشهای اسلامی بوده و در حمایت از حقوق شهروندی تلاش مینماید.
۴. تمام فعالیتهای این اتحادیه به شکل افتخاری بوده و تمامآ اعضا از امتیازات مادی و معنوی یکسان برخوردار میباشند.
۵. اتحادیه جلسات ماهوار، سالانه و در صورت ضرورت جلسات فوقالعاده دایر مینماید.
۶. اتحادیه در وقایع و رویدادهای مهم ملی و محلی سهم فعال میگیرد.
۷. هیت مدیره اتحادیه متشکیل از جمع مسئولان و اعضای فعال انجمنهای اجتماعی و شوراهای مردمی به مدت یک سال انتخاب میگردد.
۸. یک نفر رئیس، یک نفر معاون یا هماهنگی کننده و یک نفر منشی از جمع هیت مدیره برای یکسال انتخاب میگردد.
۹. هیچکدام از انجمنهای شامل این اتحادیه حق معرفی برنامه شخصی و فردی خود را از آدرس اتحادیه بدون موافقی هیت مدیره ندارد.
۱۰. سایر نهادها و انجمنهای اجتماعی، فرهنگی، ادبی، مدنی و شوراهای مردمی میتوانند بعد از موافقه اکثریت اعضای هیت مدیره شامل این اتحادیه گردند.
۱۱. در صورت یکی از انجمنهای شامل این اتحادیه خلاف تعهدات شان عمل نمایند، تصمیم اکثریت اعضای هیت مدیره در مورد شان قابل تطبیق میباشد.
۱۲. ساحه فعالیت این اتحادیه در ولایت بلخ بوده و در صورت لزوم دید هیت مدیره میتوانند در سایر نقاط کشور نیز فعالیت نماید.
۱۳. هیت مدیره برای هماهنگی بیشتر و بهتر بین اعضا، اصلاح تشکیلات و سیستم اداری انجمنها و شوراها جلب حمایت دونرها و شخصیتهای میل مطابق قانون، ارائه مشوره برای انجمنها و شوراها جهت بهتر شدن امور شان مکلف میباشند.
۱۴. بلخ خانه مشترک و محل فعالیت اصلی همه اعضای این اتحادیه میباشد، بخاطر تأمین امنیت بهتر، مشارکت ملی، دفاع از حقوق مردم، حفظ ارزشها و دستاوردهای این ولایت اعضای این اتحادیه کوشیده و در صورت نیاز مشورههای لازم خود را برای حکومت محلی و ملی مطابق قانون ارائه میدارد و در صورت بروز کدام مشکل که منجر به بی اتفاقی، توطیه و نا امنی در این ولایت گردد، بعد از تصمیم اکثریت آراء هیت مدیره موقف خویش را بصورت روشن اعلام میدارند.
۱۵. تمام مسئولان انجمنها و شوراهای این اتحادیه در تطبیق به عملی نمودن مادههای این تعهد نامه مکلف میباشند.
۱۶. این تعهدنامه در ۱۶ ماده ترتیب و قابل تطبیق است.
قابل ذکر است که در ولایت بلخ نیز برخی از اتحادیههای از جمله اتحادیه خبرنگاران، اتحادیه نهادهای مدنی و برخی از اتحادیههای صنعت کاران و پیشه وران در ولایت بلخ فعالیت دارد.