اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

اخبار برتر از افغانستان

افغانستان کشور من است کشور آرزوهای من برای آرامش و آسایش آن

کاهش 73 درصدی کمک های آمریکا به پاکستان

به گزارش رسانه های پاکستان به نقل از واحد تحقیقات کنگره آمریکا (CRS)میزان کمک های امنیتی و نظامی آمریکا به پاکستان از سال 2011 تاکنون ۷۳ درصد کاهش داشته است.در این گزارش که برای کنگره آمریکا تهیه شده به کمک مالی و نظامی آمریکا به پاکستان در بازه زمانی ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۵ پرداخته شده است.

مطابق این گزارش ۵۳ درصد این کاهش مربوط به کمک های مالی در سال ۲۰۱۱ و درست در زمانی است که روابط میان دو طرف به سردی گرایید چون اسامه بن لادن، رهبر وقت القاعده در این سال در منطقه ایبت آباد پاکستان شناسایی و در عملیاتی پیچیده از پای درآمد، در این سال همچنین پاسگاه مرزی پاکستان در منطقه سلاله مورد هدف جنگنده های آمریکایی قرار گرفت و 24 نظامی پاکستانی کشته شدند که باعث تنش بزرگی در روابط دو کشور شد و تا ماه ها مسیر تدارکات نیروهای ناتو در افغانستان به همین دلیل بسته شد.
 این در حالی است که پنتاگون اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که قصد ندارد ۳۰۰ میلیون دلار کمک مالی نظامی مقرر را به پاکستان بدهد؛ و این اقدام به دلیل به بی‌اعتنایی دولت اسلام آباد نسبت به مبارزه با شبکه حقانی است. واحد تحقیقات کنگره آمریکا (CRS) در  رابطه با کاهش این کمک ها نوشت: تنش بوجود آمده در روابط پاکستان با آمریکا باعث گرایش بیشتر این کشور به چین شده است و این موضوع برای هند نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
کمک‌های امنیتی- نظامی آمریکا به پاکستان تا ۲۰۱۱ میلادی ۳/۱ میلیارد دلار بود که در سال گذشته میلادی به ۳۴۳ میلیون دلار کاهش یافت. کمک های اقتصادی نیز از ۲/۱ میلیارد دلار در مدت مشابه به ۵۶۱ میلیون دلار کاهش یافت.
یکی دیگر از موارد لغو کمک‌های به دولت اسلام آباد اجرایی نشدن شدن توافق خرید هواپیمای نظامی است. براساس برنامه مالی نظامی خارجی آمریکا، این کشور قرار بود هشت فروند جنگنده اف-۱۶ را به مبلغ ۲۷۰ میلیون دلار به پاکستان بفروشد اما به دلیل مخالفت های کنگره، آمریکا این قرارداد را در مه سال جاری میلادی لغو کرد. صندوق حمایت ائتلاف تحت‌نظارت آمریکا در گزارش خود آورده است که پاکستان هنوز در روند دریافت ۲/۱ میلیارد دلار سیستم تسلیحاتی از آمریکا از سال ۲۰۰۱ قرار دارد، موضوعی که باتوجه به تنش های اخیر در روابط دو کشور ممکن است تحقق نیابد.
این در حالی است که برخی از رسانه های آمریکا کاهش کمک های آمریکا به پاکستان را نگران کننده دانستند چرا که پاکستان از سال 2003 تا سال 2015 بیش از 21 هزار شهروند عادی و 6  هزار و 370 نیروی امنیتی خود را از است داده است و در این راه متحمل آسیب های بسیاری شده است. رسانه های آمریکا نیز به این موضوع اعتراف کردند که پاکستان به علت مبارزه با تروریسم از سال 2004 تا 2015 مبلغ 115 میلیارد دلار آسیب دیده است و میزان کمک های انجام شده به این کشور کم بوده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.