پیش از آنکه وزرای پیشنهادی دولت وحدت ملی برای جلب اعتماد راهی پارلمان شوند، اینک زمزمههایی وجود دارد که فهرست وزرای پیشنهادی شاهد تغییرات گستردهای شده است.
گفته میشود، برخی از وزرای پیشنهادی پیش از اینکه برای اخذ رأی اعتماد به پارلمان بروند، از نامزدی خود کنارهگیری کرده است.
«جیلانی پوپل» نامزد وزیر دارایی به دلیل مشکل سند تحصیلی، «خاطره افغان» وزیر پیشنهادی وزارت تحصیلات عالی به دلیل جعل شناسنامه و کمی سن، «آیسلطان خیری» نامزد وزارت اطلاعات و فرهنگ به دلیل مشکل در مدرک تحصیلی و همچنین «یعقوب حیدری» به دلیل فرار از مالیات و تحت تعقیب قرار گرفتن انترپُل از سمتهای خود کنار زده شدهاند.
با این حال، گزارشهای تأیید نشده وجود دارد که 12 نامزد پیشنهادی دیگر به دلیل داشتن تابعیت مضاعف نیز از فهرست وزرا حذف شده و قرار است فردا (سه شنبه) اشخاص دیگری بجای این نفرات به پارلمان برای اخذ رأی اعتماد بروند.
همچنین زمزمههای وجود دارد که «محمد اشرفغنی» رئیس جمهور افغانستان در فهرست وزرای پیشنهادی خود تغییراتی وارد کرده و تاکنون مشخص نیست که «عبدالله عبدالله» رئیس شورای اجرایی نیز در فهرست وزرای پیشنهادی خود تغییر وارد خواهد کرد یا خیر.
با این حال، قرار است تا ساعاتی دیگر رئیس جمهور و رئیس شورای اجرایی در کاخ ریاست جمهوری برای تغییر در فهرست کابینه با هم گفتوگو کنند.
این در حالی است که بر اساس گزارشها، قرار است فردا وزرای پیشنهادی دولت وحدت ملی برای اخذ رأی اعتماد به پارلمان بروند، اما پیش از آن این مجلس با صدور مصوبهای اعلام کرده بود که برای نامزد وزرای پیشنهادی دارای مشکل، رأیگیری نیز گذاشته نخواهد شد.
تاکنون پارلمان، کاخ ریاست جمهوری و همچنین ریاست شورای اجرایی دولت افغانستان تاکنون به طور رسمی اظهار نظر نکرده و با وجود تماسهای خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل این مقامها حاضر به گفتوگو در این خصوص نشده است.
این گزارشها در حالی است که پیش از این، شماری از رهبران افغانها از تشکیل کابینه جدید انتقاد کرده و تأکید کرده بودند که این کابینه مطابق اوضاع جاری افغانستان نیست و سهمیه ولایتها مدنظر گرفته نشده است.
پیش از این نیز فعالان مدنی، نویسندگان و کارشناسان افغان نیز از وجود افراد ناکارآمد و بیتجربه در فهرست وزرای پیشنهادی انتقاد کرده و گفته بودند که افراد متخصص و با آموزشهای عالی، مطابق داشتههای علمی خود در ادارههای مناسب معرفی نشدهاند.